Dilimizin zenginlikleri projesi

YUNUS EMRE ANAOKULU

DİLİMİZİNZENGİNLİKLERİ PROJESİ

‘’DilimizinZenginlikleriProjesi’’okullardayapılacaksözvarlığınızenginleştirmeçalışmalarıileöğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

OKULUMUZDAYAPILACAKETKİNLİKLER:

Çocukların sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen etkinliğe aileler gözlemci olarak katılır

Ailelerin ve çocukların birlikte katılacakları faaliyetler gerçekleştirilir.

Etkileşimli kitap okumaları yapılır.Bu sayede çocuğun kelime dağarcığı ve hafızasını güçlendirilir.

Çocuk edebiyatı alanında çalışan bir uzman ile etkinlikler gerçekleştirilir. Türk kültürüne yönelik tekerleme-şiir-şarkılar hazırlanır.

Etkileşimlikitapokumayöntemindebelirlenenbilinmeyenkelimelereyöneliksöyle-çiz etkinliği, kelime kartları hazırlama etkinliği yapılır. Hazırlanan kartlar ile düşün-bul, uyaklı kelime söyle, eş -zıt anlamlı kelimeyi söyle etkinlikleri gerçekleştirilir

Milli öğeleri İçeren şiir-şarkı içerikleri belirlenir.

Tüm çocuklara bireysel farklılıklarına uygun şiir-şarkı öğretilir.

Kitap tanıtma, hikaye tamamlama, hikaye kartı hazırlama, afiş tasarlama çalışmaları yapılır.

Ailelerveçocuklarkendikitaplarınıhazırlarsunumunugerçekleştirilir.

30-11-202330-11-202330-11-2023